Notice: wpdb::prepare was called incorrectly. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 4.8.3.) in /home/financoop.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 4192
Què són les finances cooperatives? | Financoop Què són les finances cooperatives? | Financoop

Blog Xarxa Financoop

Tota la informació sobre la Xarxa a un click

Què són les finances cooperatives?


27 febrer 2017

El passat 2015, en què es va celebrar la última jornada Financoop, vam posar en valor la unió de les finances i la cooperació. Els membres de Financoop van oferir finançament i serveis financers a empreses cooperatives, i tots junts vam crear espais d’intercooperació per guia-les i orientar-les per obrir les portes del finançament.

Les finances no només són diners, si no també la capacitat que tenen les empreses d’assegurar-se els seus recursos. I la cooperació és la resposta d’una empresa a la gestió dels recursos. De la unió d’aquestes dues idees sorgeix Financoop, que ajunta les finances i la cooperació.

La xarxa Financoop treballa sobre el com gestionem per garantir els recursos de les empreses cooperatives. Si ja ens coneixes, sabràs que som entitats financeres de base cooperativa ètica i social, entitats del foment de cooperativisme i administracions públiques.

Volem crear ponts entre les empreses de l’economia social i les entitats financeres i inversors amb l’objectiu de continuar obrint les portes del finançament de les empreses d’economia social i cooperativa. Ens mou el fet de poder enfortir a nivell financer les empreses de l’economia social i cooperativa i per això busquem la proximitat, per entendre’ns mútuament.

La xarxa Financoop creem i enfortim relacions de confiança entre les empreses de l’economia social i cooperativa i entitats financeres i inversors i sobre tot, també volem impulsar nous instruments financers que responguin a les necessitats de totes les cooperatives i empreses d’economia social.

Diversificar les fonts de finançament de finances de les cooperatives i de les empreses de l’economia social és ara la nostra prioritat.

 En la nova Jornada Financoop que estem preparant, hem fet un pas endavant i, a més de les cooperatives, ens hem obert a totes les empreses de l’economia social. També amb el finançament hem avançat, cap a la inversió.

Inversió és acompanyar el projecte, és creença, socis al costat que t’asseguren els recursos que necessites per avançar perquè creuen en tu i el teu projecte i, a canvi, obtenen un benefici a futur.

Economia social, és a dir, empreses que es posen al servei de les persones i amb capacitat de donar resposta als reptes de la societat.

D’aquí, la unió de la inversió i l’economia social: la inversió d’impacte social. Volem demostrar que es poden crear i fer créixer empreses que solucionin els principals problemes socials i mediambientals i alhora ser rentables.

Creiem en vosaltres!

© Xarxa Financoop 2017

Pin It on Pinterest