Blog Xarxa Financoop

Tota la informació sobre la Xarxa a un click

Què són les finances cooperatives?


27 febrer 2017

El passat 2015, en què es va celebrar la última jornada Financoop, vam posar en valor la unió de les finances i la cooperació. Els membres de Financoop van oferir finançament i serveis financers a empreses cooperatives, i tots junts vam crear espais d’intercooperació per guia-les i orientar-les per obrir les portes del finançament.

Les finances no només són diners, si no també la capacitat que tenen les empreses d’assegurar-se els seus recursos. I la cooperació és la resposta d’una empresa a la gestió dels recursos. De la unió d’aquestes dues idees sorgeix Financoop, que ajunta les finances i la cooperació.

La xarxa Financoop treballa sobre el com gestionem per garantir els recursos de les empreses cooperatives. Si ja ens coneixes, sabràs que som entitats financeres de base cooperativa ètica i social, entitats del foment de cooperativisme i administracions públiques.

Volem crear ponts entre les empreses de l’economia social i les entitats financeres i inversors amb l’objectiu de continuar obrint les portes del finançament de les empreses d’economia social i cooperativa. Ens mou el fet de poder enfortir a nivell financer les empreses de l’economia social i cooperativa i per això busquem la proximitat, per entendre’ns mútuament.

La xarxa Financoop creem i enfortim relacions de confiança entre les empreses de l’economia social i cooperativa i entitats financeres i inversors i sobre tot, també volem impulsar nous instruments financers que responguin a les necessitats de totes les cooperatives i empreses d’economia social.

Diversificar les fonts de finançament de finances de les cooperatives i de les empreses de l’economia social és ara la nostra prioritat.

 En la nova Jornada Financoop que estem preparant, hem fet un pas endavant i, a més de les cooperatives, ens hem obert a totes les empreses de l’economia social. També amb el finançament hem avançat, cap a la inversió.

Inversió és acompanyar el projecte, és creença, socis al costat que t’asseguren els recursos que necessites per avançar perquè creuen en tu i el teu projecte i, a canvi, obtenen un benefici a futur.

Economia social, és a dir, empreses que es posen al servei de les persones i amb capacitat de donar resposta als reptes de la societat.

D’aquí, la unió de la inversió i l’economia social: la inversió d’impacte social. Volem demostrar que es poden crear i fer créixer empreses que solucionin els principals problemes socials i mediambientals i alhora ser rentables.

Creiem en vosaltres!

© Xarxa Financoop 2017

Pin It on Pinterest