Blog Xarxa Financoop

Tota la informació sobre la Xarxa a un click

Laboral Kutxa, membre de la xarxa Financoop


14 abril 2017

Per què formes part de Financoop i quins valors comparteixes amb la Xarxa?​

Laboral Kutxa és una cooperativa, membre de Mondragon que neix i perviu gràcies a uns valors cooperatius i socials que entenen que el finançament de projectes, provinents de persones o empreses no està renyida amb la cooperació i retorn directe del benefici del treball de les persones. En aquest sentit, pertànyer a Financoop i la riquesa de compartir experiències i avenços amb la Xarxa és més aviat fruit d’un procés natural, que d’un simple interès econòmic, necessari, però entès com un mitjà per arribar a crear riquesa sobre la base de la cooperació.

Per què recomanes participar en la Jornada?

L’intercanvi d’experiències ha de ser alguna cosa permanent, des de la cultura de la cooperació hem de posar en valor que el traspàs gratuït de coneixement és alguna cosa que ens proporciona molt valor. Aquest és el tret diferencial de la nostra forma d’actuar als mercat en els quals operem.

Per què dónes suport a l’economia social?

 Per convenciment i coherència amb els nostres valors. Part de la nostra missió és aconseguir el retorn del fruit del treball a l’entorn directe del soci treballador i de les cooperatives que esmentàvem abans. Som conscients que no haguéssim arribat després de 60 anys fins aquí, si aquest suport hagués estat sol endogàmic i no haguéssim col·laborat, aportat i rebut de la resta d’agents operants de l’Economia Social. La socialització d’iniciatives, experiències i aprenentatge en aquest moviment global, ens ajuda a aconseguir l’objectiu compartit. Creiem fermament que nosaltres tenim aquesta mateixa obligació de compartir amb totes les organitzacions, que busquem la transformació social, a través d’una altra forma de relacions laborals.

 

© Xarxa Financoop 2017

Pin It on Pinterest