Blog Xarxa Financoop

Tota la informació sobre la Xarxa a un click

“Creiem en vosaltres!”: Financoop obre les portes a totes les empreses de l’economia social i cooperativa

31 gener 2017

Comença el període d’inscripció de projectes cooperatius i d’economia social que busquen finançament.

La 4ª Jornada Internacional de Finances Cooperatives, més coneguda en el sector cooperativista com a Financoop, ja està en marxa: tindrà lloc el proper mes de maig a Barcelona!

La xarxa Financoop, formada per institucions públiques i privades que impulsen i promouen l’accés al finançament i al capital a les empreses de l’economia social i cooperativa, ja està treballant en la organització d’aquest gran esdeveniment per a l’economia social i cooperativa del nostre país.

Com a principal novetat, la Jornada Financoop de 2017 obre l’accés al finançament i al capital al conjunt de les empreses de l’economia social i cooperativa de Catalunya.
A Financoop, les empreses de l’economia social i cooperativa posen en comú amb les entitats financeres cooperatives les seves necessitats i els instruments de finançament cooperatius, com ara títols participatius, socis col·laboradors, préstecs participatius, avals mancomunats o societats de garantia recíproca.

Així, Financoop mantindrà el format de ronda de finançament que va reunir gairebé 200 persones compromeses amb les finances cooperatives en l’edició anterior, celebrada el 2015.
A més, enguany, Financoop posarà tots els esforços en la internacionalització de les finances cooperatives. Això, us permetrà, a tots els participants, conèixer experiències d’altres països, que ens han de servir d’inspiració en aquest tipus d’inversió i finançament.

Punts d’interès de la Jornada Financoop
  • La ronda de finançament, que permet als projectes cooperatius i de l’economia social de més de 150.000 € obtenir finançament i inversions per part de les entitats especialitzades.
  • Les experiències internacionals d’èxit, que us han de servir d’inspiració en aquest tipus d’inversió i finançament. Es presentaran casos d’Itàlia, el Regne Unit i Canadà.
  • El Cara a Cara, l’espai específic per a projectes amb necessitats de finançament de menys de 150.000 €, per conèixer les entitats de la xarxa Financoop o buscar col·laboracions a mig i llarg termini.
  • Els punts informals d’intercanvi, que es succeiran durant les pauses.
¿Què has de fer per presentar el teu projecte a Financoop?

La Jornada Financoop contempla dues vies de participació:

  • Per a projectes de creixement, inversió i innovació a partir dels 150.000 euros
  • Per a projectes de menys de 150.000 euros

Per avaluar-los, les entitats inversores i de finançament tindran en compte l’evolució de l’empresa, el suport de l’entorn social, l’arrelament al territori o a la comunitat, la col·laboració i la intercooperació amb d’altres empreses del sector, així com l’aportació de recursos propis i el compromís de les persones sòcies.

Creiem en vosaltres!, i per això us animem a presentar els vostres projectes a Financoop. Si tens una empresa cooperativa i de l’economia social amb necessitat de finançament, no ho dubtis. Inscriu-te a www.financoop.org

El període d’inscripció està obert fins el 31 de març. T’hi esperem!

© Xarxa Financoop 2017

Pin It on Pinterest