Notice: wpdb::prepare was called incorrectly. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 4.8.3.) in /home/financoop.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 4192
Ajuntament de Barcelona, membre de la xarxa Financoop | Financoop Ajuntament de Barcelona, membre de la xarxa Financoop | Financoop

Blog Xarxa Financoop

Tota la informació sobre la Xarxa a un click

Ajuntament de Barcelona, membre de la xarxa Financoop

12 abril 2017

Per què formes part de Financoop i quins valors comparteixes amb la Xarxa?​

El Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària 2016-2019 de l’Ajuntament de Barcelona té com a objectius generals la promoció i el reforç de l’economia social i solidària a la ciutat. Per assolir aquesta objectius s’han identificat 6 línies de treball i una d’elles és la de Finançament. Entre d’altres, són objectius de la línia de finançament construir una nova cultura de finançament en la gestió de les entitats i empreses d’economia social i solidària, incrementar el coneixement ciutadà de les finances ètiques i contribuir a apropar el sistema de finances ètiques i cooperatives a l’àmbit de l’Economia Social i Solidària i al propi Ajuntament com a gent econòmic.

Els valors de la Financoop són valors propis del treball cooperatiu i en xarxa, valors necessaris per avançar cap a un nou model socioeconòmic que posi les persones al centre.

Financoop ofereix oportunitats de treball conjunt entre diferents actors que compartim els seus objectius i facilita la cooperació per a poder-los treballar conjuntament. Des de l’Ajuntament de Barcelona veiem Financoop com una de les plataformes bàsiques per dur a terme els objectius vinculat a l’impuls de l’accès al finançament de l’Economia Social i Solidària, i especialment, al provocar espais de trobada entre els recursos de les entitats membres de la xarxa Financoop i els projectes i necessitats d’empreses i entitats.

Per què recomanes participar en la Jornada?

La jornada és una bona oportunitat per conèixer les diferents entitats membres de la xarxa, els serveis que ofereixen i les vies i procediments per poder-hi accedir. Es poden trobar respostes a necessitats concretes de finançament ja identificades, però també és una bona oportunitat per conèixer quin tipus de recursos existeixen i des d’on s’ofereixen, per poder-los tenir en compte a l’hora de donar resposta a necessitats futures i, especialment, per poder-hi comptar a l’hora de desenvolupar nous projectes i activitats.

Per què dónes suport a l’economia social?

El foment de l’economia social i solidària és una de les vies fonamentals per la construcció d’un nou sistema socioeconòmic que posi les persones al centre i incorpori criteris de sostenibilitat integral, personal, social, ambiental i econòmica. L’Economia Social i Solidària ja és una realitat a la ciutat de Barcelona, on existeixen més de 4.700 iniciatives socioeconòmiques que suposen el 7% del PIB i un 8% de l’ocupació a la ciutat.

© Xarxa Financoop 2017

Pin It on Pinterest